Hezonja, Šarić i Zubac predvode Hrvatsku – igrač Partizana na spisku za kvalifikacije za OI

Preliminarni sastav prevode Ivica Zubac (Los Anđeles klipers), Dario Šarić (Golden Stejt voriors) i Mario Hezonja (Real Madrid).

Prema sporazumu između FIBA i NBA, Zubac i Šarić neće ulaziti u timske treninge do 17. juna. Hezonja bi trebalo da igra za Real Madrid u finalu Endesa lige sledeće nedelje. Okupljanje svih preostalih igrača planirano je u ponedeljak u Zagrebu.

Naturalizovano mesto na spisku pokriva igrač Partizana Džejlin Smit. Ostali na spisku su Danko Branković (Bajern Minhen), Tomislav Buljan (Melilja), Dario Drežnjak (Zadar), Mateo Drežnjak (SC Derbi), Goran Filipović (Igokea), Borna Kapusta (SC Derbi), Filip Krušlin ( Dinamo Sasari), Krešimir Ljubičić (Split), Toni Nakić (Rio Breogan), Toni Perković (Split), Krešimir Radovčić (Cibona), Boris Tišma (Split) i Ivan Vraneš (Juventus).

U Grupi A Hrvatska će igrati protiv Slovenije i Novog Zelanda 2. i 3. jula. Domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat izvučeni su u Grupu B.

Prvo ili drugo mesto u svakoj grupi omogućava plasman u polufinale. Pobednik finala plasiran se na Olimpijske igre zajedno sa Australijom, Kanadom i pobednikom kvalifikacija u Španiji.

(RTS)