Grujin: Pešić dao podršku stvaranju profesionalne košarkaške lige Srbije

„Na sastanku koji smo imali govorili smo o dve teme usklađivanju kalendara KLS sa potrebama reprezentacije i odluci Skupštine KLS o formiranju Profesionalne lige Srbije donetoj na Staroj planini pred početak sezone“, istakao je Grujin.

Grujin je naglasio da je za KLS interes reprezentacije uvek bio prioritet, kao i sada uoči predstojećih Olimpijskih igara u Parizu.

„Dogovor je da se napravi platforma sa kojom će da se izađe pred klubove. U njoj bi od početka do kraja igrali svi naši klubovi, računajući naravno i one najveće. To je neophodno zbog razvoja i masovnosti srpske košarke, jer u Leskovcu, Kraljevu, Užicu, Valjevu, Vršcu i svim drugim velikim centrima svi žele da vide Partizan i Crvenu zvezdu. Istovremeno, cilj nam je da se kroz naše takmičenje ostvari prohodnost ka FIBA takmičenjima i Evrokupu“, rekao je Grujin.

Direktor Košarkaške lige Srbije istakao da je ideja naišla na punu podršku selektora Pešića.

„Oduševljen je idejom i dao je maksimalnu podršku. Prihvatio je da bude jedan od članova Radne grupe i aktivno učestvuje u projektu. Uz njega, u ovom telu bi trebalo da budu predstavnik Saveza, predstavnici naših najvećih klubova, članovi iz klubova KLS i menadžmenta lige“, naveo je Grujin.

(RTS)


Ostavite komentar