Finiks poravnao rezultat u seriji protiv Denvera, Jokić igrao sam

Sansi su poput Nagetsa dobili oba meča na domaćem parketu, pa se serija vraća u Kolorado. Nažalost, najbolja partija karijere Nikole Jokića u kojoj je postigao 53 poena, nije krunisana pobedom njegove ekipe.

Jokić i Finiks ujednačeno su igrali veći deo utakmice. Ekipe su razmenjivale vođstvo u nekoliko navrata tokom tri četvrtine. Nažalost, i ovaj meč je kao i prethodni rešen u poslednjoj deonici u kojoj je Denver tokom čitavog perioda bio u zaostatku.

Sudbinu Denvera su pored nekoliko loših situacija u napadu u presudnim trenucima meča rešile četiri trojke Landrija Šameta u poslednjoj deonici.

Košarkaš Finiksa koji u prethodnoj seriji nije imao nikakvu ulogu, može se reći, odlučio je utakmicu četiri između Nagetsa i Sansa, jer su baš njegovi poeni u trenucima kada se njegov tim mučio održali ekipu u prednosti.

Denver je u poslednja tri minuta do kraja imao šansu da se u nekoliko navrata vrati u meč, međutim prvo se isprečio nerezonski šut Majkla Portera, a potom je Nikola Jokić na pola minuta do kraja  pri vođstvu Sansa od tri poena izgubio loptu.

Kevin Durent i Devin Buker ubacili su po 36 poena, dok je pomenuti Šamet doprineo sa 19.

Jokić je u svlačionicu otišao sa 53 poena, 4 skoka i 11 asistencija uz 67 odsto šuta iz igre. Džamal Marej doprineo je sa 28 poena.

(RTS)