Finiks izbacio Lejkerse i zakazao duel sa Denverom

Devin Buker je postigao 22 od svojih 47 poena u sjajnoj utakmici u kojoj je ekipa iz Arizone pobedila u prvoj plej-of seriji još od 2010. godine.

Džej Krauder postigao je 18 poena za Sanse koji su u plej-of ušli kao drugi, a koji su, pride, pobedili Lejkerse u tri meča uzastopno. Ovo je prvi poraz u prvoj rundi plej-ofa u 18 sezona Lebrona Džejmsa. Njegov skor do sada je bio 14-0 u ovoj rundi, a samo su Derek Fišer i Robert Ori imali bolji učinak od 16-0.

Kris Pol je postigao osam poena i imao je 12 asistencija za Finiks koji je brzo došao do velike prednosti. U tom periodu je bilo jasno da se Entoni Dejvis muči sa povredom, zbo gk oje je naposletku i morao da napusti igru. U igri je, propustivši prethodni meč, proveo tek oko pet i po minuta.

Iako su Sansi izgubili veliki deo svog vođstva koje je iznosilo i 29 poena, na kraju su uspeli da se odupru Lejkersima i Džejmsu, koji je stao na 29 poena, devet skokova i sedam asistencija.

U momentima kada su Lejkersi smanjili prednost na deset poena, sredinom četvrte deonice, Krauder i Pol su pogodili neke veoma važne šuteve, ne dozvolivši da prednost nijednog momenta padne ispod deset poena.

Denis Šreder je postigao 20 poena, a poen manje za ekipu iz Kalifornije postigao je Kaldvel-Poup.

Ali, još jednom, ovo je bilo veče Bukera, koji je pogodio svih šest prvih šutnutih trojki (na kraju je bio na učinku 8-10).

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар