Finiks deklasirao Lejkerse, šampion postigao skoro 50 poena za četvrtinu

Prošlogodišnji finalista iskoristio je odsustvo Lebrona Džejmsa i još neuigranu ekipu Lejkersa, da ostvari izuzetno ubedljiv trijumf.

Finiks je od prvog do poslednjeg minuta imao prednost, osim jednog kratkog perioda tokom drugog perioda, a duel je odlučen u trećoj četvrtini koju su gosti dobili 37:20.

Sansi su lepo rasporedili poene – predvodio ih je Kris Pol sa 15, Šamet je imao 13, dok su po 12 dodali Mekgi i Smit.

"Jezerdžije" su imale samo dvojicu raspoloženih igrača, bili su Entoni Dejvis koji je postigao 19 poena, dok je 17 dodao Karmelo Entoni. Koliko su ostali bili indisponirani potvrđuje podatak da je sledeći na listi strelaca imao tek osam.

Aktuelni šampion Milvoki nije imao problema u utakmici sa Oklahoma sitijem, iako je ponovo prva zvezda Janis Adetokumbo imala skraćenu minutažu. "Grčka zver" odmara polako ulazi u ritam, a Baksi su deklasirali Tander 130:110.

Sve je bilo gotovo posle prvih 12 minuta, u kojima su domaći igrači ubacili skoro 50 poena (48:32), a najefikasniji je bio Nvora sa 15 poena, jednim više od Brajanta i Midltona.

Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je Lugents Dort sa 19 poena.

Dramatične pobede sa po jednim poenom razlike ostvarili su San Antonio sparsi nad Orlandom (101:100), odnosno Čikago bulsi nad Klivlendom (102:101).

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар