Fenomenalni Jokić i Denver u finalu Zapada – rapsodija Nagetsa u Finiksu

Fenomenalno izdanje Nikole Jokića i Denvera na gostujućem terenu. Finiks nije mogao da se nosi sa odsustvom povređenog Krisa Pola, kome se pridružio Deandre Ejton van terena. Startni centar Sansa je povredio rebro i to je bio nenadoknadiv minus po domaćina šestog meča.

Denver je kao i u prethodnoj utakmici igrao agresivno u odbrani na Durentu i Bukeru i uzdao se u brzinu i intenzitet, uz sve kvalitete dvostrukog MVP-ja. Serijom 16:0 Nagetsi završavaju prvu deonicu sa 44:28, a blistao je Jokić sa 14 poena kao i razigrani Kentejvijus Koldvel-Poup. 

Druga deonica je bila za udžbenike. Finiks je apsolutno „počišćen“ s terena, i to svog. Nagetsi su na poluvremenu ubacili neverovatni 81 poen i imali 30 poena prednosti. „Džoker“ je blistao jer nije bilo Ejtona da mu smeta, upisavši 20 poena, sedam asistencija i šest skokova već posle prve dve deonice. Neverovatan pad Sansa u odlučujućem meču po njihovu sezonu.

Kevin Durent je u prvom poluvremenu imao loš šut iz igre, tek 2/11, bez probanog pokušaja za tri. Glavni strelac Finiksa Devin Buker je u tom vremenskom periodu šutirao 13, a pogodio četiri puta. 

Četiri puta je neki tim gubio 30 poena na poluvremenu u šestoj utakmici – Sansima se to desilo dvaput, prošle sezone protiv Dalas maveriksa i sada.

Trener Majk Maloun je sve bitne igrače izmenio na dva minuta do kraja, pri 25 poena prednosti za Nagetse.

Jokić je završio sa 32 poena, 12 asistencija i 10 skokova sa šutem iz igre 13/18. Džamal Mari je ubacio 26, „iks-faktor“ Koldvel-Poup 21 poen.

Kod Finiksa je Kameron Pejn zabeležio 31 poen, Kevin Durent 23, Džok Lendejl 13, Devin Buker tek 12 poena.

Rival Denveru biće bolji iz susreta Los Anđeles lejkersa i Golden stejt voriorsa, serije koja je otišla u šest utakmica i gde „jezeraši“ imaju prednost od 3:2.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike