Fenerbahče prelomio u poslednjoj deonici i stigao do trijumfa nad Baskonijom

Fenerbahče je prekinuo niz od dva poraza i upisao 16. trijumf ove sezone u Evroligi, dok je Baskonija ubeležila 13. poraz.

Da će biti utakmica sa velikim brojem poena, nagovešteno je već u prvoj deonici. Fenerbahče je stvorio inicijalnu prednost, a igrači Baskonije su pratili ritam i na kraju ipak prvu fazu završili sa dva poena prednosti – 34:32.

Druga četvrtina obeležena je vođstvom domaćeg tima i pokušajima da gostiju da izjednače rezultat. Ipak, Fenerbahče je imao prednost na poluvrmenu utakmice – 55:54.

Treća deonica protekla je u smenjivanju prednosti, a završena je nerešenim rezultatom – 78:78. Fenerbahče je prelomio duel na početku poslednje četvrtine, serijom od 10:0. Potom je Baskonija uzvratila serijom od pet poena 93:89. Međutim, domaći košarkaši su nakon toga opet preuzeli kontrolu nad utakmicom i na kraju uspešno priveli duel kraju.

Najefikasniji igrač bio je Najdžel Hejz Dejvis iz Fenrbahčea sa 19 poena, sledio ga je Tarik Biberović sa 17 poena. Marko Gudurić dao je doprinos pobedi sa šest asistencija i 13 poena.

U timu Baskonije najbolji je bio Vanja marinković sa 18 poena, dok je Danijel Dijaz dao 15, a Čima Moneke 14 poena.

Fenerbahče će u narednom kolu igrati protiv Reala u Madridu, dok će Baskonija dočekati berlinsku Albu.

(RTS)