„Evropska“ klasa „Kuće slavnih“ – Novicki, Popovič, Gasol, Parker i Vejd među velikanima košarke

Imena koja su obeležila početak novog milenijuma u svetskoj košarci našla su se u odabranom klubu besmtrnih. Svečanom ceremonijom i govorima, ikone ove igre su zvanično uvršene među najznačajnije ličnosti igre pod obručima.

Po običaju je bilo vrlo emotivno, jer su svi iskoristili priliku da se zahvale ljudima koji su im pomogli na putu do najvećih sportskih uspeha i vrhunca karijere. Prema običaju, nove članove na bini uvode njima važne osobe koje su već članovi „Kuće slavnih“. Dirka Novickog du dočekali bivši saigrači Stiv Neš i Džejson Kid, Paua Gasola Tonu Kukoč, Dvejn Vejd je izabrao Alena Ajversona. Tim Dankan i Manu Đinobili su dva puta izlazili na binu, prvo zbog Tonija Parkera, pa zatim ta „velika trojka“ Sparsa uz Dejvida Robinsona je ispratila Grega Popoviča.

Od najvažnijih momenata valja da se istaknu emotivne reči Paua Gasola prilikom spominjanja Kobija Brajanta i koliko mu je on značio u karijeri, a Dvejn Vejd je izveo svog oca na binu, koji nije mogao da zadrži suze.

Sem pomenutih superzvezda su u „Kuću slavnih“ primljeni i čuveni koledž treneri Džin Bes, Geri Bler i Dejvid Hikson, zatim košarkašice Beki Hemon i Džulijen Brazinski.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike