Evroliga teško može da oduzme licencu CSKA, Rusi žele da budu domaćini u Beogradu

Podsećanja radi, CSKA, Zenit i Uniks su ove sezone suspendovani iz Evrolige, a učešće CSKA se vodi pod "fusnotom".

Ipak, deluje da bi moglo da dođe do promene posle sastanka u Beogradu tokom održavanja Fajnal-fora, piše Jurohups.

Navodno je Evroliga probala da oduzme licencu ruskom timu, ali to nije pravno izvodljivo. CSKA se obratio svima i rekao da želi da igra, a mogućni domaćini su Beograd i Istanbul.

"Naravno, naša je velika želja da igramo u Evroligi i to samo po sebi nije dovoljno pošto mnogo faktora utiče na ovakvu odluku i pogotovo politički. Ruski sport je u teškoj situaciji, sada je trend izbacivati Ruse iz takmičenja. Naši fudbalski klubovi i reprezentacija su suspendovani od Uefe, hokej se igra bez Rusa i čak nas je Evroliga izbacila", rekao je Vatutin.

"Rusija nema TV prava na Olimpijske igre 2026. i 2028. godine. Da budemo iskreni, preživećemo ovo, ali teško se razvijamo. Mi smo podneli zahtev da igramo Evroligu u sezoni 2022/23, pismo je dobio bord i deoničari i spremni smo sa našim kolegama da diskutujemo o svemu. Razmatramo da domaće mečeve igramo u Beogradu ili Istanbulu jer mi kontakt sa Evroligom nismo prekidali tokom čitave ove situacije."

Ukoliko CSKA bude igrao sledeće sezone, to znači jednu manje specijalnu pozivnicu u opticaju.

Podsećanja radi, Partizan i Crvena zvezda su spominjani kao mogući kandidati za "vajld kard" najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike