Embidov rekord karijere u pobedi Filadelfije nad Jutom

Dobro su otvorili utakmicu igrači Jute. Prve dve četvrtine na utakmice pripale su gostujućim košarkašima, na poluvreme se otišlo pri rezultatu 51:57 za gostujući tim.

U nastavku utakmice domaći košarkaši su nametnuli svoj ritam i do kraja su bez većeg otpora savladali ekipu Jute džez. Najveća rezultatska prednost je konačan rezultat 105:98.

Embid je postigao rekordnih 59 poena i upisao 11 skokova, osam asistencija i sedam puta blokirao šuteve protivnika za nešto više od 36 minuta u igri.

Šutirao je iz igre 28 puta i bio precizan čak 19. Pet puta je pokušao da pogodi šut za tri poena, a bio je precizan samo jednom. Izveo je 24 slobodna bacanja, a bio je uspešan 20 puta.

Džoel Embid je sa 59 poena došao na peto mesto u Filadelfiji po broju postignutih poena na jednoj utakmici. Prva tri rekorda drži Vilt Čemberlen sa 68, 65 i 62 poena, a četvrti je Alan Ajverson sa 60 ubačenih poena na jednoj utakmici.

U timu Jute najefikasniji je bio Malik Bizli sa 18 poena, Lauri Markanen i Kolin Sekston po 15, Keli Olinjik 14, a Džordan Klarkson 12 poena.

Filadelfija je upisala sedmi trijumf u 14 utakmica, a Juti je ovo drugi vezani poraz, pa je sa prve pozicije na Zapadu pala na četvrtu, a imaju skor od 10 pobeda i pet poraza.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike