Egzum: Jabusele mi se nije direktno izvinio, Evroliga je to pogurala

Egzum je među igračima koji su podneli najveće žrtve u ovoj plej-of seriji, pošto ga je u tuči u drugom meču Geršon Jabusele rvačkim zahvatom bacio na parket i povredio. 

„Mislim da su oni kontrolisali čitav narativ i priču, dolazila su neka izvinjenja, ja nisam dobio direktno izvinjenje od Jabuselea, ali oni su takvi kakvi su“, rekao je plejmejker.

„Ne znam šta bih mogao reći. Bili smo u prednosti, znali smo da mogu i koliko da budu „prljavi“ i tako to ide. Jako smo razočarani, zaslužili smo da idemo dalje, svi to znaju. Ovo će nas dugo boleti. Trebalo je da idemo u Kaunas, sada više ne možemo ništa da promenimo. Sada treba da malo izduvamo glave i okrenemo se ABA ligi. Ako možemo da izvučemo nešto dobro iz ovoga, pokušaćemo. Trebalo je da završimo ovo u našu korist“, rekao je Egzum.

Sve se promenilo onim incidentom koji se dogodio u drugoj utakmici u Madridu, dodao je Australijanac.

„Mnogo toga se promenilo kada sam bačen na parket u onoj utakmici, definitivno. Izbacili su nam dva igrača napolje u nastavku serije. Igrao sam povređen ostatak serije. Svi koji igraju košarku i koji su videli snimak znaju da kazna nije bila dovoljna. Svi su bili šokirani kada su videli da je samo pet utakmica. Ne igramo MMA. Osećao bih se bolje da se barem izvinio, ali je on to uradio samo kroz medije. Evroliga je to pogurala“, istakao je Egzum. Jabusele je objavio zvanično izvinjenje, međutim, kako as crno-belih kaže, nije došlo do neposrednog razgovora.

Eksum ističe da je ceo taj sukob promenio tok serije i da je ipak njegov tim morao da slavi.

„Razočaran sam 100 odsto. Kevin Panter je pokušao da me zaštiti dok me neko udara, dobija jednu utakmicu suspenzije, posle toga neko drugi njega napada, to je ogromna ‘sprdnja’. Naravno da će igrač da se brani u toj situaciji. Ne znam šta da kažem, morali smo da pobedimo, ali mislim da je sve to promenilo seriju“, rekao je Egzum i dodao da je ovo bolan momenat za ceo tim.

„Ovo će boleti. Znamo da je trebalo da idemo u Kaunas, nema šta tu da se kaže. Trebaće vremena da se vratimo na stazu. Mislim da smo ipak imali dobru sezonu. Imali smo mnogo uspona i padova. Završili smo kao šesti, malo je falilo da odemo na Fajnal for“, zaključio je Egzum.

(RTS)