Drugi poraz Španaca u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Šampion Evrope mogao bi da ostane bez prilike da brani trofej naredne godine pošto nakon dva odigrana kola u kvalifikacionoj grupi C ima dva poraza.

Nakon Letonije u prvom kolu, i reprezentacija Belgije je nadigrala Špance u izuzetno tvrdoj utakmici sa malim brojem poena.

Gosti su početkom trećeg kvartala umakli na plus deset (30:20), ali su dozvolili Belgijancima da naprave preokret i upišu drugi trijumf u kvalifikacijama, nakon što su u prvom kolu savladali i Slovačku.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Retin Obasoan sa 19 postignutih poena. Pratio ga je Pjer-Antoan Žile sa 15, uz osam skokova.

Brizuela je ubacio 14 poena za Španiju, a dvocifren je bio još samo Para sa 10. Drugu utakmicu po povratku na teren nakon duže pauze odigrao je Riki Rubio, ali je zabeležio svega četiri poena, isto toliko skokova i tri asistencije.

Iz svake grupe na Evropsko prvenstvo će se plasirati po tri najbolje selekcije, osim iz onih u kojima igraju domaćini narednog šampionata Starog kontinenta. Pošto su oni već osigurali učešće, u takvim grupama će se preostala tri nacionalna tima boriti za dva mesta na završnom turniru.

Evropsko prvenstvo će biti odigrano od 27. avgusta do 14. septembra naredne godine u Finskoj, Poljskoj, Letoniji i na Kipru.

Rezultati utakmica odigranih u nedelju:

Grupa A:
Slovenija – Izrael 18.00
Ukrajina – Portugalija 20.00

Grupa B:
Turska – Island 76:75
Mađarska – Italija 18.00

Grupa C:
Letonija – Slovačka 64:52
Belgija – Španija 58:53

Grupa D:
Bugarska – Nemačka 67:62
Crna Gora – Švedska 19.00

(RTS)


Ostavite komentar