Drama i produžetak u Filadelfiji – Smart dva puta tragičar, Siksersi izjednačili u seriji

Uspela je Filadelfija da izjednači na 2:2 u seriji protiv Bostona, pošto je u četvrtom meču polufinala Istoka u Vels Fargo centru pobedila posle produžetka 116:115.

U domaćem sastavu ponovo je zaigrao MVP lige Džoel Embid i pomogao svojoj ekipi da dođe do poravnanja u seriji, pret peti duel u Masačusetsu.

Posle izjednačenog starta meča, Filadelfija je napravila seriju 10:0 u finišu prve četvetine i otišla na prednost koju je čuvala sve do poslednje deonice.

Embid se vratio na teren posle povrede i predvodio je svoj tim kao pravi MVP i do poluvremena upisao dabl-dabl učinak od 19 poena i 11 skokova.

Veliku pomoć imao je u Hardenu, ali i Maksiju, koji je svojom brzinom pravio velike probleme odbrani Bostona.

Siksersi su se oslonili na šut za tri poena, što se nije isplatilo, naročito posle razočaravajuće partije Džejsona Tejtuma, koji je u prvom poluvremenu ubacio samo dva poena.

U trećoj deonici prednost fomaće ekipe išla je do maksimalnih 15 poena. Ipak, kako se budio Tejtum, tako je i Boston igrao sve bolje, pa u poslednju deonicu ulazi sa samo osam poena minusa.

Dobra igra Seltiksa nadtavljena je i u poslednjem periodu. Boston je na pet i po minuta do kraja meča u potpunosti istopio prednost Siksersa i došao do izjednačenja, a nešto kasnije i do vođstva.

Vezanim trojkama Smarta i Brogdona, gosti u poslednja dva minuta ulaze sa pet poena viška, ali Filadelfija poenima Takera i Hardena dolazi do izjednačenja.

Markus Smart je imao otvorenu trojku za pobedu, ali je promašio i otišlo se u dodatnih pet minuta.

Neizvesno je bilo u produžetku – Embid se aktivirao, na drugoj strani Tejtum postigao trojku za vođstvo Seltiksa. Uzvratio je trojkom Harden, a gosti su imali poslednji napad.

Slično kao u finišu regularnog dela, lopta je na kraju došla do Smarta, koji je ovog puta pogodio trojku, ali vreme je već bilo isteklo.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Harden sa 42 poena, Embid je dodao 34, uz 134 skokova, Maksi je doprineo sa 14 pogodaka.

U timu BostonaTejtum je na kraju bio najefikasniji sa 24 poena, Džejlen Braun se posle dobrog prvog poluvremena zaustavio na 23, tragičar Smart dodao je 21.

Peti meč u seriji igra se za dva dana u Bostonu.

(RTS)


Ostavite komentar