Dončić nezaustavljiv za Kliperse, Dalas ide u Teksas sa dva brejka prednosti

Luka Dončić je postaio prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je u svojih prvih osam plej-of utakmica u karijeri postigao više od 250 poena, asistirao više od 70 puta i uhvatio isto toliko lopti.

Ponovo je Slovenac efikasnom partijom predvodio Dalas do pobede nad Klipersima. Sa 39 postignutih poena, falila su mu samo četiri da ponovi rekord karijere po broju koševa u plej-of utakmici.

Bilo bi drugačije da Dončić, kao i njegovi saigrači, nije bio neprecizan sa linije slobodnih bacanja.

Promašio je čak pet puta iz sedam pokušaja i doprineo lošoj timskoj statistici – 13 pogođenih bacanja iz 24 pokušaja.

To nije sprečilo Dončića, koji je dodao i po sedam asistencija i skokova, i Dalas da najveći deo utakmice drže vođstvo u svojim rukama, ne dozvolivši Klipersima da steknu više od tri poena prednosti. 

Pretili su Klipersi pred kraj utakmice, u više navrata spuštali prednost Dalasa ispod pet poena, ali će u Teksas ipak otputovati bez pobede.

Tim Hardavej Džunior je postigao 28 poena za Dalas, uz odličan procenat šuta za tri poena – pogodio je šest puta iz osam pokušaja. Poene za Dalas postizalo je samo osam igrača. Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Najeifikasniji na utakmici bio je Kavai Lenard sa 41 postignutim poenom. Pol Džordž je ubacio 28 poena i uhvatio 12 lopti, ali nijednu u napadu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар