Dončić: Imamo još posla, moramo da upišemo još četiri pobede

Košarkaši Dalas maveriksa plasirali su se u finale NBA lige pobedom nad Minesota timbervulvsima rezultatom 124:103 u petom meču finala Zapadne konferencije.

Košarkaši Dalasa će pokušati da dođu do drugog šampionskog prstena u trećem finalu u kom će igrati protiv Bostona.

„Bio je veoma težak put, ali nije završen. Ima još posla, moramo da upišemo još četiri pobede, ali mislim da smo barem danas zaslužili da malo slavimo. Ovo je ludo. Mi smo sjajan tim, ali ono još važnije jeste da imamo sjajne momke u timu počev od igrača do trenera. Držimo se zajedno, igramo košarku, uspeli smo da pobedimo neke veoma dobre ekipe na putu dovde. Sada nas čeka najbolji tim u ligi koji je imao najbolji skor u ligaškom delu. Moramo da odigramo sjajnu košarku kako bismo ih pobedili“, istakao je Dončić koji je proglašen za MVP-a finalne serije Zapadne konferencije.

Predstojeće finale ima poseban značaj za košarkaša Dalasa Kajrija Irvinga, koji je dve godine nastupao za Boston.

„Imao sam teška vremena u Bostonu, suočavajući se sa smrću u mojoj porodici i stvarima van terena koje nisam bio spreman da rešim. Sada kada mogu da se izrazim kako se osećam, spreman sam da se vratim u Boston. Znam da igramo protiv sjajnog tima koji je izborio put do NBA finala. Strašan su i pošten protivnik, očekujem da najbolji tim na kraju pobedi“, istakao je Irving.

Prva utakmica finala igraće se šestog juna, a Boston ima prednost domaćeg terena. Ekipa koja prva dođe do četiri pobede u seriji postaće novi šampion NBA lige. 

(RTS)