Doktor Radovanović otkriva da li se Boriša Simanić vraća na košarkaški parket

Doktor Dragan Radovanović kaže da se nada da će se Boriša Simanić vratiti na košarkaški parket, nakon što mu je odstranjen bubreg posle udarca tokom utakmice u Manili.

„Čekamo da prođu tri meseca da bi se obavila detaljnija ispitivanja, kako bi se videlo u kom pravcu će ići njegova fizička aktivnost. Nadam se da će se vratiti na parket. Sjajan je i pozitivan momak i mislim da jedva čeka da počne da igra“, istakao je Radovanović gostujući u Beogradskoj hronici.

Dodaje da je suština što je na vreme prepoznao životnu ugrožavajuću povredu koju je pretrpeo naš košarkaš.

Brzina ključna u dijagnostici

Napominje da lekari moraju svaku povredu sportista da shvate ozbiljno, te da ne smeju da pristupe tome uz „ovo nije ništa strašno“.

„Svaku povredu treba shvatiti ozbiljno i pristupiti dijagnostici, koja u sportu mora da se postave brzo, u roku od 24 sata da bi se krenulo sa terapijom. Nijednu povredu ne smete da bagatelišete, dok to ne dokažete“, ističe Radovanović.

Govoreći o Crvenom krstu, koji je pomogao da Simanić brzo dobije transfuziju krvi, Radovanović potvrđuje da je to moćna organizacija koja se pre svega bavi humanitarnim radom u svetu.

„Ljudi koji rade u Crvenom krstu su volonteri i altruisti. Kada se obratiti pravim ljudima u pravom trenutku, dobijete pravu pomoć. To je velika stvar“, ukazuje hirurg koji je 20 godina na čelu Crvenog krsta Srbije.

(RTS)


Ostavite komentar