Dobar žreb za „Orlove“ – bez Amera, Španci najjači rival

Srbija je postavljena u grupu D, što znači da će se, ukoliko prođe dalje, ukrštati sa grupom C u kojoj se nalaze Španija, Iran, Portoriko i Tunis.

I tu je ekipa Aleksandra Đorđevića dobro prošla jer joj prvo mesto u grupi donosi dobar put do same završnice, odnosno neće se ukrštati sa Sjedinjenim Američkim Državama sve do projektovanog finala.

Znači, ako budemo prvi u grupi, "Drim tim" može da nam bude protivnik tek u borbi za trofej.

Takav scenario bio značio da će u novonastaloj grupi J (u koju ulaze dve najbolje selekcije iz grupe C) najteži protivnik verovatno biti Španija. U slučaju da i u toj skupini budemo ispred "Crvene furije" (u prevodu na čelnoj poziciji), u četvrtfinale bismo ušli sa vrha jedne strane kostura.

Očekuje se da na drugoj strani Amerikanci učine isto, pa bi nam za plasman u polufinale protivnici bili Kina, Rusija, Poljska, Argentina ili neke još slabije selekcije. Tek u polufinalu bismo mogli da se sastanemo sa Francuzima, Litvancima, Australijancima, Kanađanima, Brazilcima…

Razlog tome je i što je grupa H ona koju možemo nazvati "grupom smrti". U njoj će igrati selekcije Litvanije, Kanada, Australije i Senegela.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike