Direktor Košarkaške lige Srbije: Propozicije su jasne, biće 20:0 za Zvezdu i titula

Sat i po vremena nakon što je prekinuta druga utakmica finalne serije KLS Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde, gosti su se, zajedno sa sudijama, vratili na teren, ali se crno-beli nisu pojavili na parketu.

„Propozicije su sasvim jasne. U ovakvim situacijama prvi sudija donosi sve odluke. Utakmica će sutra biti registrovana službenim rezultatom 20:0 i Zvezda je šampion“, rekao je večeras direktor KLS Aleksandar Grujin.

On je novinarima u Areni rekao da se sve informacije dobijaju od prvog sudije i delegata i da ne zna zašto je zvanični spiker objavio da će se utakmica nastaviti sutra.

„To nije smelo da se desi na štetu Partizana. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom. Sve što je urađeno, urađeno je po propozicijama takmičenjima“, istakao je Grujin i dodao da će biti organizovana predaja trofeja Zvezdi.

Košarkaški klub Partizan oglasio se saopštenjem nakon što je prekinuta utakmica finalne serije KLS Super lige Srbije.

Kako tvrde iz KK Partizan, nakon što je traženo sa se dvorana isprazni, ekipa crno-belih je dugo čekala na terenu nastavak, da bi službeni predstavnici kluba od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata.

„Tim Partizana se tada povukao u svlačionicu, a igrači su dobili slobodno. Kada su se iznenada sudije i igrači Crvene zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena posle prekida, igrači Partizana su uveliko krenuli svojim kućama“, piše u saopštenju.

Iz Partizana tvrde da Crvena zvezda, sudije i delegat na ovaj način žele da dodele titulu državnog prvaka Zvezdi.

(RTS)