Direktor KLS: Utakmica će biti registrovana 20:0, Zvezda šampion

Drugi meč finala plej-ofa KLS Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinut je u trećoj deonici zbog uvreda i pogrdnog skandiranja navijača crno-belih. U trenutku prekida Partizan je vodio sa 57:45.

Igrači i stručni štab Crvene zvezde, kao i sudije, povukli su se sa terena, sve dok nije doneta odluka da se se dvorana isprazni.

Košarkaši Partizana i članovi stručnog štaba, na čelu sa Željkom Obradovićem, dugo su nakon prekida ostali na terenu, pre nego što su pozdravili navijače i otišli u svlačionicu.

Sat i po vremena nakon što je finale prekinuto, kada su navijači napustili tribine „Beogradske arene“, crveno-beli su se vratili na parket, ali se igrači Partizana, od kojih su mnogi već krenuli kućama, nisu pojavili.

Sudije su sačekale da istekne vreme za ponovno zagrevanje i posle 15 minuta konstatovale da domaći nisu na parketu, pa je utakmica završena.

Iako iz KK Partizan tvrde da su službeni predstavnici kluba od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata, direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin kaže da nije bilo tako i da će meč biti registrovana službenim rezultatom u korist crveno-belih.

„U ovakvim situacijama prvi sudija donosi sve odluke. Utakmica će sutra biti registrovana službenim rezultatom 20:0 i Zvezda je šampion“, rekao je Grujin novinarima u „Areni“.

Istakao je da se sve informaciju dobijaju od prvog sudije i delegata i da ne zna zašto je zvanični spiker objavio da će se utakmica nastaviti u četvrtak.

„To nije smelo da se desi na štetu Partizana. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom. Sve što je urađeno, urađeno je po propozicijama takmičenjima“, istakao je Grujin i najavio da će biti organizovana predaja trofeja Zvezdi.

(RTS)