Dante Egzum izrazio zahvalost navijačima na podršci

Drugi meč plej-of faze u Evroligi između Real Madrida i Partizana završen je pre isteka vremena, zbog tuče koja je se dogodila pri rezultatu 95:80 za crno-bele na dva minuta do kraja duela. 

U opštem metežu košarkaš Partizana Dante Egzum doživeo je povredu noge, prilikom rvčakog zahvata Geršona Jabuselea nad Australijancem.

„Hvala svima na porukama. Bila su ovo luda 24 sata, ali lekarski tim ovde radi sve kako bi mi sanirao povredu koju sam pretrpeo tokom konflikta. Moj fokus je da uradim sve što je do mene kako bih se vratio i nastavio ovaj put kako bih Beogradu i navijačima doneo titulu Evrolige, koju zaslužuju. Sva ova podrška mi mnogo znači. Nadam se da ćemo se uskoro videti na parketu“, napisao je Egzum.

Disciplinska komisija Evrolige donela je odluku suspenzije koja se odnosi na klubove, ali i pojedince.

Košarkaši Partizana Kevina Pantera i Matijas Lesor su suspendovani na na dva, odnosno na jedan meč.

Igrači Reala Geršon Jabusele i Gabrijel Dek suspendovani su na pet, odnosno na jedan duela, zbog učešća u tuči pred kraj duela između Real Madrida i Partizana.

Španski i srpski klub su dodatno novčano kažnjeni sa po 50.000 evra.

Košarkaš Real Madrida Geršon Jabusele izvinio se za agresivno ponašanje prema Egzumu izražavajući kajanje zbog nedoličnog i nesportskog odnosa na meču.

Treći meč plej-of serije između Partizana i Real Madrida na programu je 2. maja u Beogradu, a Egzum je još uvek shodno povredi neizvestan.

(RTS)