Danilović: Počinjemo pregovore sa Pešićem

Nakon što je sa Igorom Kokoškovim sporazmno raskinuta saradnja, Danilović je u izjavi za Tanjug rekao da će KSS učiniti sve da Pešić preuzme kormilo selekcije koju ove jeseni očekuje start u kvalifikacijama za Mundobasket, a naredne godine i učešće na Evropskom prvenstvu.

"Tokom nedelje počećemo pregovore sa našim trofejnim stručnjakom Svetislavom Pešićem. Svi znamo koliko je on veliko trenersko ime, tako da nema nimalo sumnje da bi njegovo angažovanje na klupi naše reprezentacije bilo najbolje rešenje", rekao je Danilović.

On se nada da će uskoro doći do dogovora sa Pešićem. 

"Uložićemo maksimalne napore da postignemo dogovor sa gospodinom Pešićem, koji je našoj košarci u prošlosti već doneo istorijske uspehe i trofeje. Iskreno, nadam se pozitivnom ishodu, a o rezultatima tih pregovora javnost ćemo obavestiti u najskorije vreme", zaključio je Danilović.

U bogatoj trenerskoj karijeri Pešić je već obavljao funkciju selektora državnog tima sa kojim je 2001. osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, a godinu dana kasnije i titulu svetskog prvaka.

To je ujedno bila i poslednja zlatna medalja za reprezentaciju na velikim takmičenjima.

Takođe, Pešić je kao selektor i sa reprezentacijom Nemačke bio šampion Evrope 1993. godine.

Sa klubovima u bivšoj Jugoslaviji, Nemačkoj i Španiji osvojio je čak 14 trofeja u domaćim takmičenjima, a na međunarodnoj klupskoj sceni ima pehare Evrolige, FIBA Evrokupa i Kupa Radivoja Koraća.

Ostao je upamćen i kao tvorac jedne od najtalentovanijih generacija na čelu sa Divcem, Đorđevićem, Rađom i Kukočem, sa kojom je 1987. godine u Bormiju stigao do titule juniorskog prvaka sveta.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар