„Da Lebron ima statistiku kao Jokić, već bi bio predsednik Amerike“

Australijanac, koji je tokom karijere nosio dres Milvoki baksa, Golden Stejt voriorsa, Dalas meveriksa, Klivlend kavalirsa i Los Anđeles lejkersa, veruje da će konačno jedan centar biti MVP.

"Jokić je očigledno broj 1", rekao je Bogut.

"Posle njega su Embid, Janis i Stef. Ali mislim da su Lebron i Embid propustili previše utakmice. Da Džoel nije toliko pauzirao, ne bih imao problem da ga stavim pored Jokića za istinskog kandidata za MVP priznanje."

Šampion sa "ratnicima" napravio je zanimljivo poređenje sa najvećim zvezdama ovog sporta.

"Jokić nije propustio niti jedan meč. Vodeći je u ligi po rejtingu efikasnosti (PER). Njegova statistika je luda, a još luđe je što šutira 56% iz igre, 40% za tri poena i 85% sa linije za slobodna bacanja. Da Lebron Džejms ima ovakve brojeve, već bi bio predsednik Amerike."

Za kraj, otkrio je i zašto Jokić ne dobija toliko pažnje koliko bi trebalo.

"Činjenica da je stranac radi protiv njega, potom to da je u Denveru malao tržište, a i nije toliko seksi za gledanje. Međutim, da sam ja prosečan navijač, voleo bih da gledam Jokića jer je to momak sa kojim mogu da se poistovetim. Izgleda kao neko s kim bih išao u pab na pivo, za razliku od Janisa i Embids, koji su zveri, ali nemaju ni blizu veština kao NIkola. Mislim da ne dobija zasluženu pažnju jer nije superstar van terena", zaključio je Bogut.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар