Čuveni iranski košarkaš Hamed Hadadi završio reprezentativnu karijeru

Hadadi se smatra najboljim iranskim košarkašem svih vremena – učestvovao je četiri puta sa reperezentacijom na Svetskom prvenstvu, kao i na dve Olimpijske igre.

Iranac se od nacionalnog dresa oprostio se nakon utakmice protiv Libana u drugoj fazi takmičenja na Mundobasketu. Iran je pretrpeo i peti poraz i bez trijumfa završavio takmičenje.

Nakon meča, igrači oba tima pozdravili su legendarnog košarkaša Hadadija.

Hadadi je karijeru počeo 1999. godine, a osim u Iranu igrao je i u NBA ligi, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kini, Libanu. Dva puta je osvajao prvenstvo Irana, jednom šampionat Kine.

U dresu reprezentacije Irana osvojio je dva srebra i jednu bronzu sa Azijskih igara, a sa FIBA Kupa Azije ima tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

„Imao sam dugu karijeru u reprezentaciji. Trudio sam se da igram čak i ako nisam bio u formi. Želim da se posebno zahvalim svom doktoru koji je uz mene više od 10 godina. Hvala vam što ste me gurali čak i kada sam žeoleo da odustanem. Želim sve najbolje reprezentaciji. Imamo talenat, ali takođe moramo biti strpljivi. Ako nešto zatreba – tu sam da pomognem“, rekao je Hadadi nakon meča.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo Hadadi je završio sa prosekom od 10 poena, 6,3 skoka, 3,5 asistencija i 1,6 blokada po utakmici – ušao je u prvih pet igrača po blokovima u istoriji Svetskog prvenstva sa 31 blokadom.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike