Crveno-beli u Atini, Lazić zbog povrede u Beogradu

Trener Milan Tomić imaće za poslednje provere pred put u Zagreb na Superkup ABA lige nekompletan sastav, pošto je zbog lakše povrede u Beogradu ostao kapiten Branko Lazić.

Senegalski reprezentativac Mohamed Faje dobio je produženi odmor nakon učešća na Svetskom prvenstvu, dok centar Ognjen Kuzmić i dalje čeka dozvolu lekara da se postepeno uključuje u treninge ekipe.

"Putujemo u Atinu, gde ćemo uostalom i otvoriti novu sezonu Evrolige početkom oktobra. Poslednja je faza priprema i očekuju nas dobre provere, da vidimo gde smo, šta je dobro, šta treba da se koriguje. Idemo bez Branka Lazića koji ima lakšu povredu i ne želimo ništa da rizikujemo. Ostaju i Faje i Kuzmić, svi ostali igrači su spremni", rekao je Tomić.

Tomić je istakao i da očekuje dobre utakmice koje će pomoći njegovoj ekipi da se pripremi za takmičarsku sezonu.

"Biće to dobre, jake utakmice za nas u trenutku kada ulazimo u finiš priprema koje smo počeli pre nepunih mesec dana, 19. avgusta okupljanjem u Beogradu. Takođe, igramo tri utakmice u četiri dana, što je neki ritam koji nas očekuje u takmičarskoj sezoni koja uskoro počinje", istako je Tomić.

Crveno-beli će nakon puta i odmora, prvi trening u dvorani "Mira i Prijateljstva" odraditi u ponedeljak uveče u vreme odigravanja prve zatvorene trening utakmice sa Olimpijakosom, koja je na programu u utorak u Pireju.

Sledeći test je duel sa Peristerijem u četvrtak od 19 sati, a već u petak od 21 sat crveno-beli igraju novu utakmicu sa Olimpijakosom, koja će biti otvorena za javnost i biće poslednja i najjača provera za ekipu Crvene zvezde pred put u Zagreb na Superkup ABA lige i start nove sezone.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike