Crvendakić: Spremne smo za EP, dokazaćemo to na terenu

Šampionat, koji zajedno organizuju Srbija i Letonija, počinje 27. juna, a izabranice Marine Maljković otvaraju turnir u četvrtak protiv Belorusije u Zrenjaninu, a potom slede dueli sa Rusijom i Belgijom.

"Na EP, za koje smatram da je najjače takmičenje, zaista nema slabih ekipa, ali nema ni najjačih. Svaka ekipa je jaka, ima svoje određene kvalitete, kao što ih i mi imamo. U svaku utakmicu treba da uđemo maksmimalno koncentrisane, jer sa takvim ekipama nema mesta za kiks i propuste. Spremne smo, a to treba dokazati i na terenu, što smatram da ćemo i da uradimo", rekla je Crvendakić Tanjugu.

Srpske košarkašice finalne pripreme odradile su u Vršcu, a prethodno su formu proverile na turniru u Renu, gde su igrale protiv Turske, Francuske i Rusije.

"Turnir u Francuskoj je bio naša glavna provera, jer je bio jak turnir. Videle smo koliko potencijala imamo i uvidele smo naše greške koje smo u Vršcu ispravile. Radile smo dosta na detaljima. Dosta spremne idemo na EP. Što se tiče očekivanje, idemo korak po korak. Nikada nismo preterano gledale daleko u budućnosti, već smo uvek išle korak po korak i smatram da ćemo biti najborbenije i da ćemo dati sve od sebe, pa neka bolji pobedi", istakla je košarkašica mađarskog Šoprona.

Na turniru u Renu Srbija je pobedila Francusku i Tursku, ali je izgubila od Rusije, koja će joj pored Belgije i Belorusije, biti rival u grupi D na EP.

Košarkašice Srbije na EP igraće u novim plavim dresovima, a prethodnio crveni dres ostao je u lepom sećanju izabranicama selektorke Maljković, koje su u njemu ostavrile najveće uspehe – zlato na EP 2015. i bronza na Olimpijskim igrama 2016. godine.

"Nema nekog sujerverja, uspesi nisu dolazi zbog boje dresa već zbog truda i rada. Bilo koje boje da je, dres Srbije je nešto najlepše i nešto za šta je čast igrati", istakla je Crvendakić.

Srpski tim grupnu fazu igraće pred domaćim navijačima u Zrenjaninu u "Kristalnoj dvorani".

"Od prvog dana kada smo saznale da ćemo da igramo pred našom publikom, bile smo uzbuđenje i srećne. Igramo pred svojojm publikom, pre svega pred svojim prijateljima i porodicima. To može samo biti plus. Naši ljudi vole košarku, ne sumnjam da će dvorana biti ispunjena", zaključila je Crvendakić.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike