Čović: Time što su umanjili kaznu pokazali su da je Zvezda upravu

Žalbeno veće ABA lige, na osnovu disciplinskiog pravilnika, usvojilo je žalbu KK Crvena zvezda na prvobitno izrečenu kaznu zbog izostanka sa utakmice protiv Budućnosti u Podgorici 4. januara 2020. godine.

Gospodine Čoviću, vaš komentar na odluku ABA lige

"Kako krenulo tako se i nastavilo. Time što su umanjili tu kaznu pokazali su da je KK Crvena zvezda potpuno upravu. Mi nismo hteli da učestvujemo u politizaciji i dolivamo ulje na vatru u tom trenutku. Žalbeno veće je nešto ispravilo ali mi nismo zadovoljni. Vraćen je bod, smanjena je novčana kazna za pet hiljada evra ali oni nemaju legitimitet za to i ćemo vrlo brzo prikazati javnosti".

Zanimljiva je jedna činjenica, vraćen vam je bod, kazna je smanjena , ali je ostala na snazi odluka disciplinskog sudije da je utakmica protiv Budućnosti registrovana rezultatom 20:0

"Disciplinski sudija nema nadležnosti da registruje utakmice, tu nadležnost ima sportski direktor koji od 1. jula 2019. ne postoji, kao ni direktor ABA lige, već tu funkciju vrši predsedništvo. Ono je sastavljeno od predstavnika iz Cibone, Mornara i FMP-a, a ono nije donelo odluku oko registracije utakmice".

Kada se očekuje konačna odluka predsedništva

"Ne mogu ništa da vam kažem jer nemamo komunikaciju a pojedini članovi predsedništva traže da se zakaže sastanak što se vešto izbegava. Ja razumem da je to specifična situacija ali predsedništvo nije tu da donosi samo lepe odluke. Mislim da će biti puno interesantnih detalja u narednom periodu kada je legitimitet ABA lige u pitanju".

Vi ostajete pri stavu da želite da odigrate utakmicu protiv Budućnosti

"Ja mislim da bi to jedino bilo pošteno".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike