Čović: Cilj naredne sezone top 8 Evrolige, mogli smo i bolje ove sezone

Crvena zvezda je službenih rezultatom 20:0 pobedila Partizan u drugom meču finala plej-ofa domaćeg prvenstva i time je došla do devete titule u ovom takmičenju.

Na ceremonijalnoj dodeli pehara i medalja u hali „Aleksandar Nikolić“, predsednik Zvezde Nebojša Čović je istakao da je presudna stavka u sezoni bio dolazak Janisa Sferopulosa.

„Za sledeću sezonu želimo iskorak, plasman u Top 8 Evrolige, uz naravno ostale iste ciljeve. Posebno je važan bio dolazak trenera Janisa Sferopulosa, sve što je uradio bilo je dobro, uprkos tome što je krenuo sa dva poraza u derbijima. On je odmah rekao da ćemo osvojiti sve trofeje, a što se tiče Evrolige moramo uzeti u obzir i povrede koje su nas pratile. Da li smo mogli bolje? Jesmo, ali svejedno je jesi li 16. ili 11, kad nisi u planiranih 10“, istakao je Čović.

Drugi meč je završen službenim rezultatom posle uvredljivih poruka navijača Partizana, koji su prouzrokovali izlazak igrača gostiju sa terena. Igrači Zvezde su se potom vratili na teren, kad su se ispraznile tribine, a rivala iz Partizana nije bilo posle protokolarnih 15 minuta čekanja.

(RTS)