Čembrlen, Brajant, Dončić – 73 Lukina poena za pobedu u Atlanti

Vilt Čembrlen je 1962. godine igrajući za Filadelfiju ubacio Njujorku 100 poena. Iza rekorda ostale su samo brojne priče i jedna fotografija. Pune 44 godine kasnije, Kobi Brajant je Torontu dao 81 poen.

I naredni rekord pripada Čembrlenu, koji je 1961. godine Lejkersima ubacio 78 poena.

I onda, revolveraški nastup Luke Dončića u Atlanti – 73 poena, uz deset skokova i sedam asistencija, za pobedu Dalasa 143:148 i četvrto mesto na večnoj listi najboljih poenterskih rola u NBA ligi.

Vilt Čembrlen je, doduše, u ludačkoj sezoni 1962. godine, uz 100 poena, na još dva meča ubacio po 73 koša, koliko je 1978. godine postigao i legendarni strelac Nagetsa Dejvid Tompson.

Dalas je skoro ceo meč imao između osam i deset poena prednosti, ali je Atlanta uz malo angažovaniju odbranu i udvajanje Dončića, pred kraj utakmice, u dva navrata uspela da priđe na svega četiri poena zaostatka.

Ipak, to je bio krajnji domet domače ekipe, u kojoj je najbolji strelav bio Tre Jang sa 30 poena, odnosno šest više od i noćas sjajnog Bogdana Bogdanovića.

U pobedničkoj ekipi 21 poen ubacio je Džoš Grin, dok je Dante Eksum na terenu proveo 27 minuta i ubacio devet poena, uključujući i važnu trojku pred kraj meča.

(RTS)


Ostavite komentar