Čarls Barkli i mala škola bezbednog padanja na parket

Nju Orleans pelikansi pobedili su sinoć Sakramento kingse rezultatom 135:123 u NBA ligi. Zajon Vilijamson je postigao 31 poen i bio jedan od najefikasnijih igrača svog tima, ali je krajem druge četvrtine morao u svlačionicu.

Gabaritni košarkaš Pelikansa povredio se nakon jednog naizgled bezazlenog pada posle kojeg se nezgodno dočekao rukama i nagnječio zglob leve ruke.

Ispostavilo se da je sve u redu, pa se Vilijamson brzo vratio na parket i stigao da u drugom poluvremenu ubaci 23 poena.

Zajonove košarkaške veštine očigledno nisu upitne, ali bi mogao da nauči kako bezbolnije da se prizemlji, i to od najboljih i najiskusnijih učitelja – Šakila Onila i Čarlsa Barklija.

Legendarni NBA košarkaši, a sada stručni konsultanti i analitičari američkih televizija u programu tokom poluvremena nisu mogli da sakriju čuđenje zbog pogrešnog načina na koji se Vilijamson dočekao i rizikovao povredu.

Pokušali su Onil i Barkli slikovito da objasne kako bezbedno treba pasti na parket, a nisu ostali samo na teoriji pošto je nekadašnji igrač Filadelfije, Finiksa i Hjustona, na nagovor kolege, i praktično demonstrirao umeće padanja i izmamio osmehe veselog društva u studiju.

(RTS)