Boston skinuo osmeh sa lica Džimiju Batleru, bitka za šampiona Istoka se vraća u Majami

Trojka Derika Vajta i poeni posle ukradene lopte Markusa Smarta odveli su Boston na 16 poena razlike pred kraj druge četvrtine, čime je peta utakmica finala Istočne konferencije, praktično, bila odlučena.

Boston seltiksi su od samog početka utakmice preuzeli kontrolu, pa Majami ni jednog trenutka nije uspevao ozbiljnije da zapreti ekipi Džoa Mazule.

Čak četiri igrača iz startne petorke Bostona ubacila su više od 20 poena – Džejson Tejtum i Džejlen Braun po 21, Smart 23 i Vajt 24 poena.

Punih šest minuta do kraja meča, Erik Spolstra je na klupu poslao dve najveće zvezde – Bama Adebaja i Džimija Batlera, odmarajući ih za naredni, šesti meč i najverovatnije poslednju šansu Majamija da se dokopa velikog finala.

”Šesta utakmica je odlulujuća za Majami. Ako izgube, vraćaju se u Boston sa slabim šansama za uspeh”, rekao je posle utakmice komentator televizijske mreže Ti-en-ti, Čarls Barkli.

”To nema veze… Treba da se dobro spremimo i siguran sam da ćemo igrati mnogo bolje u subotu”, ocenio je trener Majamija, Etik Spolstra.

Najveće zvezde Majamija, Batler i Adebajo su u prvom poluvremenu ubacili svega 12 poena, najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani Bostona i ogroman broj prodatih lopti su, suštinski, uništili sve šanse ekipe sa Floride da napravi iznenađenje.

Tri brza faula Dankana Robinsona oduzeli su Majamiju najjače oružje u napadu, jer je šuter ekipe sa juga Floride poslednja četiri minuta druge četvrtine presedeo na klupi. Robinson je do kraja meča ubacio 18 poena.

Batler je ubacio 14, dok je Adebajo ubacio dva poena više.

Majami je u trećoj deonici uspeo da pronađe šuterski ritam, ali nije uspevao da zaustavi napad Bostona, pa je razlika u jednom trenutku iznosila i 24 poena.

Šesta utakmica finala Istočne konferencije igra se u noći između subote i nedelje u Majamiju.

(RTS)