Boston iznenadio Majami i produžio polufinalnu seriju

U vrlo ravnopravnoj igri tokom prvog poluvremena domaćini su uspeli da dođu do vođstva od šest poena, pa se učinilo da će pitanje plasmana u veliko finale biti rešeno.

Ipak u nastavku Boston je preuzeo inicijativu i uspeo da načini preokret i predvođeni Džejsonom Tejtumom dođu do dvocifrene prednosti u trećoj četvrtini.

U nastavku su povećali prednost i praktično obezbedili pobedu u četvrtom meču i pružili sebi novu šansu da produže polufinalnu seriju pobedama na svom terenu.

Džejson Tejtum je bio najefikasniji igrač meča i sa 33 poena uz 11 skokova i 7 asistencija postao drugi igrač na večnoj listi Seltiksa po broju utakmica sa učinkom od više od 25 poena, 10 skokova i 5 asistencija. To mu je uspelo 16. put u karijeri, a ispred njega je samo Leri Bird sa 26.

Džejlen Braunu je doadao 17 poena uz po 4 skoka i asistencije, Derik Vajt 16, a dvocifreni su bili još Grent Vilijams sa 14, Al Horford sa 12 i Markus Smart sa 11 poena.

U poraženom timu Džimi Batler je zabeležio 29 poena, 9 skokova i 5 asistencija, Martin 16, dok je Nikola Jović na terenu bio 66 sekundi i imao je skok i jedan promašaj za tri poena.

Pred Majamijem su još tri šanse da dođe do pobede koja ih vodi u veliko finale gde ih očekuje duel sa Denverom koji je ubedljivo eliminisao Lejkerse i smatraju se velikim favoritom u ovom duelu.

Sledeća utakmica se igra tokom noći u petak, a Boston će biti u prilici da na svom terenu u „TG Garden“ još više smanje prednost suparnika u finalnoj seriji.

Do sada se nije dogodilo da tim koji gubi sa 3:0 u finalnoj seriji preokrene rezultat ali bude li Boston nastavio igru u ovom stilu sasvim je moguće da će ispisati nove stranice NBA istorije.

(RTS)