Borba za treće mesto na svetu, Amerikanci i Kanađani za utehu (10.45, RTS 1)

Iako po sastavima verovatno i najkvalitetniji timovi na Svetskom prvenstvu, SAD i Kanada moraće da se zadovolje borbom za najniže mesto na podijumu. Preko njih su prešli Nemačka i Srbija.

Americi očekivano to pada mnogo teže, mada su svakako bolje završili nego u Kini 2019. godine. Tri svetske bronze u istoriji nacionalne selekcije, jedna 2006. od uvođenja mogućnosti da igraju i NBA profesionalci.

Članovi ekipe SAD se suštinski bore za to da se ne vrate u domovinu uz osećaj da im je propalo leto, kako su mogli da se više bave individualnim radom i odmorom za narednu sezonu. Moraće selekcija u Parizu da briše njihove „fleke“. Dva poraza u istom takmičenju nisu im se desila od 2002. godine.

Košarka u Kanadi nije sport broj jedan. Ovaj sastav se trudi da popularnost igre pod obručima bar naraste. Istorija im je toliko „mršava“, ruku na srce, da je i četvrto mesto najbolji rezultat do sada. Pokazali su svetu novu generaciju koja može da postavi Kanadu na košarašku mapu ukoliko se nastavi sa dobrim radom, redovnim odazivanjima i sistemom proizvodnje kvalitetnih igrača za budućnost. Direktan plasman na Olimpijske igre je obezbeđen. Trijumfom talas kritika na račun reprezentacije SAD pretvoriti u cunami.

Suštinski, radi se o susretu drugara, bivših i sadašnjih saigrača, tako da će posle meča biti osmeha, pozdrava i čavrljanja bez obzira na to ko je pobednik.

Utakmica počinje u 10.45, možete je pratiti direktnim prenosom na RTS 1 i iz časa u čas na našem portalu.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike