Bogdanović za RTS o Americi, NBA i reprezentaciji

"Uvek detalji odlučuju i prelamaju utakmicu. Voriorsi su dokazali da su plejof i šampionska ekipa. Mi težimo da budemo što bolji, pogotovo u završnici, četiri puta protiv njih igrali smo neizvesno i imali šut za pobedu, ali dobro, šta je – tu je, idemo dalje. Sve je ovo NBA, sledeći meč je protiv Oklahome za dva dana i treba biti spreman za taj izazov", izjavio je Bogdan.

Srpski košarkaš rekao je da je Sakramento jedno od prijatnih iznenađenja i da će kako vreme odmiče, Kingsi igrati bolje.

"Igramo iznad svih očekivanja, mi smo verovali od početka da smo prava ekipa, sa dosta talenta. Nedostaje nam iskustvo i zajedničke igre. Što duže ostanemo zajedno, to će biti bolje za nas". 

Što se tiče života u Americi, Bogdanović se prilagodio na sve promene u odnosu na onaj u Evropi.

"Zadovoljan sam karijerom za sada, ali uvek može bolje. Par meseci prošle godine sam morao da se uhodam i prilagodim. Drugačiji je ritam nego u Evropi, nema odmora između meča, pa na oporavak mora da se obrati posebna pažnja"

Sakramento se trenutno nalazi na devetom mestu na Zapadu i u trci je za osmim mestom koje vodi u nokaut fazu takmičenja.

"Imamo realne šanse, sve je otvoreno do kraja. Neko može da napravi seriju pobeda, a neko poraza. Rezultati Lejkersa i Klipersa su važni za nas, ali ne zavisimo mi isključivo od njih. Trebamo da gledamo svoje utakmice, da gledamo u svoje dvorište i da pravimo serije pobeda"

Bogdanović je preko malog ekrana bodrio reprezentaciju u porazu protiv Estonije, ali je poručio navijačima da će se prvom prilikom naći na raspolaganju selektoru Đorđeviću.

"Pratio sam reprezentaciju, voema nesrećan poraz od Estonije. Žalosno je to što se stalno menjaju igrači i sastavi. Estonija koliko god da se čini kao slaba ekipa, oni igraju zajedno svaki meč i to ih čini boljim i bilo presudno uz domaći teren"

"Pobedićemo, verujem u njih, priključujem im se prvom sledećom prilikom, tu sam, zna se to", zaključio je Bogdanović.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike