Bogdanović: Važna pobeda za nas, uložili smo 300 odsto energije

Posle plasmana u polufinale Mundobasketa, kapiten srpske reprezentacije istakao je da tim ne sme da se opusti i da su spremni za narednog protivnika.

Pre utakmice sa Litvancima, dobili su poruku podrške od Boriše Simanića.

„Želim da počnem od nečeg što se desilo ovog jutra. Naš saigrač, koji je tu sa nama, Boriša Simanić nam je dao neverovatnu energiju. Juče smo bili nervozni jer smo prešli u drugi hotel. Ja sam bio posebno nervozan jer sam kao mlađi uvek gubio od Litvanije. Video sam poruku od Boriše posle jutarnje sastanka u kojoj je pisalo: Momci, dobro sam, ne brinite, hajde da pobedimo danas, mislim na vas. To nas je ujedinilo. On je neverovatan momak. Ova pobeda je za njega. Jako je važna pobeda i za našu zemlju. Znate koliko volimo košarku. Srećan sam što smo ovde i spremni smo da se još takmičimo“, rekao je Bogdanović.

Srpski bek prvi put predvodi košarkašu reprezentaciju kao kapiten na jednom veliko takmičenju.

„Ponekad ne znam kako da se ponašam u ovakvim momentima, emocije samo izađu iz mene. Ova država je imala mnogo dobrih igrača i srećan sam što sam u ovoj poziciji. Ali, u svlačionici smo svi jednaki. Možda sam i rekao nešto saigračima što im je pomoglo, ali iskreno ne sećam se šta sam pričao. Svakako, osećaj je sjajan“ istakao je Bogdanović.

Do meča sa Srbijom, Litvanija nije izgubila i zbog toga na ovakvim turnirima ne smeš da se opustiš, istakao je Bogdanović.

„Tako turnir funkcioniše. Ne možeš da se opustiš, pobedu odmah proslaviš, ali već sutra ujutru moraš da se koncentrišeš na sledećeg protivnika. To sam naučio iz iskustva. Uvek moraš da budeš spreman za sledeći meč. Rezultat kaže da smo pobedili 20 razlike, ali uložili smo 300 odsto truda i energije“, rekao je Bogdanović.

Bogdanović je rekao da im je ono što se desilo Boriši Simaniću dalo motivacju za nastavak takmičenja.

„Pre svega smo čudan karakter, ne tražimo alibi u teškim situacijama, ali sve dok smo u hotelu razmišljamo o Boriši, o udarcu, o tome kako se desilo. Ali, na treningu i utakmici se koncentrišemo jer smo profesionalci, a on nam je samo dao podršku i motivaciju“, istakao je kapiten srpske reprezentacije .

Bek Atlante je posle slabe utakmice sa Italijom protiv Dominikanske Republike i Litvanije pogodio važne šuteve.

„Iskreno, ne biram utakmice kad ću da igram dobro, kad ne. Nisam namerno promašivao ranije pa da idemo na SAD. Ja sam za svaki šut verovao da će ući. Pričao sam sa Jovićem, još dve trojke i to je 21 razlike za nas, ali nije tako bilo. Promašio sam na 15, 16 razlike i okrneula se utakmica, ali to je tako. Ponekad šutiram mnogo, znam, ali to sam ja. Danas je bilo veče kakvom sam se nadao na turniru. I dalje mislim da mogu da igram bolje u napadu, mašio sam neke šuteve. Ali, odmoriću se, pogledaću video analizu i biću spreman za naredni meč“, zaključio je Bogdanović.

U polufinalu Mundobasketa Srbija će igrati protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Slovenija i Kanada. 

 

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike