Bogdanović: Da vratimo osmehe na lica navijača i ispišemo istoriju

Bogdanović je istakao važnost predstojećeg kvalifikacionog tunira, koji Srbija organizuje od 23. do 28. juna.

"Želimo da pobedimo na kvalifikacionom turniru na kom smo domaćini, izmamimo osmehe na lica našim navijačima i ispišemo nove stranice u istoriji srpske košarke", izjavio je Bogdanović u intervjuu za Fibu.

"Takmičiti se na Olimpijskim igrama je jedinstvena prilika za svakog sportistu, jer taj takmičarski duh, na tom nivou, to je sjajno", dodao je Bogdan.

Košarkaš Sakramenta je u reprezenativnom dresu u periodu od 2014. do 2018. godine bio vicešampion Evrope, sveta i Olimpijskih igara.

Na ovogodišnjem Mundobasketu Bogdanović je bio najbolji strelac turnira, beleživđi u proseku 23 poena, uz procenat šuta za tri poena od 53 odsto.

Srpski reprezentativac osvrnuo se učešće Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.

"Odigrali smo jako dobro prvi deo turnira, ali smo podbacili u najvažnijim momentima, što nas je koštalo rane eliminacije. Naučićemo na našim greškama i sledeće leto ćemo se vratiti motivisaniji da to ispravimo i pokažemo naš pun potencijal", izjavio je Bogdanović.

Srbija će u okviru kvalifikaonog turnira ugostiti selekcije Novog Zelanda, Dominikanske republike, dok su u drugoj grupi Italija, Portoriko i Senegal.

"Kvalifikacioni turnir je veoma važan za nas. Svako voli da igra kod kuće, da oseti publiku koja je naš šesti igrač i gura nas napred. Uzbuđen sam i jedva čekam da igram, da pružim najbolje partije što mogu i pomognem Srbiji da se kvalifikuje na Olimpijske igre", izjavio je naš reprezentativac.

"Svi znaju da je Beograd ogromni košarkaški grad i turnir će da bude fantastičan. Znamo kakvu će atmosferu napraviti navijači, biće dosta bučno i to će biti prednost za nas, sigurno", zaključio je Bogdanović.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike