Basketaši Srbije u polufinalu, čeka se Rusija

Reprezentativci Srbije preskočili su još jednu prepreku u odbrani titule na Evropskom prvenstvu. U Parizu je nadigran domaćin Francuska posle izuzetno uzbdljivog meča. Sledi borba za medalju. 

Izuzetno uzbudljivo od samog starta. Naši basketaši brzo su ušli u problem sa faulovima. Čak četiri posle samo dva i po minuta igre.

Francuzi to koriste i dolaze do prednosti od 4:2. Usledio je odgovor naše selekcije koja preokreće i vodi sa 5:4. Sada protivnik vezuje tri poena. Majstorović odgovara dvojkom – 7:7, na pet minuta do kraja.

Četiri minuta pre kraja na semaforu je stajalo 10:10. Francuzi su ponovo poveli, međutim dvojkom Majstorovića naši ponovo vode 12:11. Potom je isti igrač bio siguran sa linije slobodnih bacanja i Srbija je stigla do tri poena prednosti – 15:12.

Naši nastavljaju sa boljom igrom i nakon što je Vasić pogodio sa linije slobodnih bacanja Srbija je povela sa 17:12. U poslednji minut ušlo se pri vođstvu naše selekcije 18:15.

Na petnaest sekundu pre kraja naši su poveli sa 19:17. Uspeli smo da realizujemo napad i tako postavimo konačan rezultat – 20:17.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар