Barselona stigla do druge pobede protiv Žalgirisa, brejk Fenera u Pireju

Barselona je ponovo opobedila Žalgiris, Nakon ubedljive pobede u provom meču od 91:69, domaćin je i u drugom meču slomio otpor rivala i stekao prednost pred selidbu serije u Kaunas.

Barselonu je do pobede predvodio Jan Veseli sa 26 poena, njega je pratio Mirotić sa 22. Kod gostiju najefikasniji je bio Brazdeikis sa 20, Ulanovas je dodao 11, a Birutis 10.

Treći meč igra se 3. maja u Kaunasu.

Olimpijakos nije uspeo da sačuva domaći teren protiv Fenerbahčea. Nakon pobede u prvom meču – 79:68, u drugom je gost u finišu stigao do brejka i pobede od 82:78.

Velika borba u drugom duelu u Pireju. Fener je stigao do trijumfa i izjednačenja u seriji na 1:1. Ekipe se sele u Tursku gde će biti odigrana naredna dva meča.

U poslednjem periodu Fener je uspeo da preokrene rezultat i povede sa plus pet. Usledio je odgovor domaćina koji serijom 9:0 ponovo vraća vođstvo.

Gost se nije predavao i u finišu ponovo ima poen prednosti. Rezultatska klackalica u poslednja dva minuta igra, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u poslenji minut ušlo se pri prednošću Fenera od 77:76.

U narednom napadu gosti dva puta promašuju za tri oba puta dolaze do ofanzivnog skoka, Gudurić je fauliran, uspeo je da iskoristi jedno slobodno bacanje i Fener je 33 sekunde prekraja imao plus dva.

Olimpijakos ne pogađa za tri a Fenerbahče u kontri stiže do lakih poena za plus četiri samo osam sekundi pre kraja. Olimpijakos brzo dolazi do koša i prilazi na dva razlike.

Gudurić je ponovo fauliran, ovog puta je oba pogodio za plus četiri i tako doneo pobedu svojoj ekipi.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Edvards sa 16 poena, Hajes i Motlej po 15. Kod domaćina Slukas i Vazenkov su ubacili po 18 poena.

Naredni meč igra se 3. maja u Turskoj.

(RTS)