Barkli: 'Budale' na televiziji ne pričaju o Denveru, samo o Lebronovoj penziji

Član „Kuće slavnih“ poznat po iskrenom iznošenju mišljenja prokomentarisao je izjavu Lebrona Džejmsa posle ispadanja od Denvera u finalu Zapada, u kojoj je „između redova“ nagovestio moguću penziju.

Džejms je i dalje među najboljim igračima na svetu i ne priznaje da postoji veliki broj igrača koji su iznad njega.             

„Kad si igrač njegovog ega, normalno da misliš da si u samom vrhu. Pre svega, neće se penzionisati. Razočarao sam se što je time zasenio Nagetse. Prvi put su ušli u finale, ‘počistili’ Lejkerse, i niko im ne predaje nikakvo poštovanje“, istakao je Barli.

Barkli je glasno potvrdio konstataciju voditelja da je Džejms to izjavio strateški, kako bi se sportski mediji bavili tom temom non-stop.

„Da! zato što će one ‘budale’ na televiziji non-stop da pričaju o tome. Isključio sam televizor narednog dana. Prva dva tematska bloka bili su o Lebronu umesto o onome što je Denver postigao. Imaju momka koji je mogao da bude tri puta MVP, izbacili su Lejkerse i priča se u dva bloka o Lebronovoj penziji. Učinio je to namerno. Neće se penzionisati“, navodi MVP iz 1993. godine.

Bivši as Filadelfije, Finiksa i Hjustona spomenuo je i kako se narativ u NBA plej-ofu oko određenih timova menjao za samo dve nedelje.

„U rasponu od samo dve nedelje se pričalo o Golden stejtu, Finiksu, Lejkersima i onda ih je Jokić samo ‘počistio’ na brzaka. Nagetsi su bili na prvom mestu od oktobra, a Lejkersi su dobili odlične igrače tek na kraju prelaznog roka“, rekao je Barkli.

(RTS)


Ostavite komentar