Avramovića dočekalo na hiljade Čačana

Ogroman broj građana Čačka okupio se na Gradskom trgu kako bi dočekao sugrađane Aleksu Avramovića, Marka Marinovića i Feđu Sretenovića, koji su osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili.

Njih trojica su stigli na Gradski trg u posebnom oldtajmeru, a dočekao ih je ogroman aplauz.

Reprezentativac Srbije Aleksa Avramović koji je odigrao sjajne partije na prvenstvu, svoje prve košarkaške korake je napravio u Košarkaškom klubu “Mladost”, a zatim u čuvenoj Borčevoj hali kraj Morave.

„Hvala Čačani na toploj dobrodošlici, na velikom srcu. Pokazali smo zašto je Čačak centar sveta i volim vas sve, slava Bogu. Ova tri dana su nešto najlepše što mi se u životu desilo. Hvala vam svima koji ste došli, stvarno smo sve ove nedelje na takmičenju dali 1000 posto naših mogućnosti u nadi da ćemo Srbiji doneti Olimpijske igre ili medalju, vratili smo se sa srebrom. To je ono što svako dete sanja kad krene da trenira košarku, da postigne dobar rezultat za svoju zemlju, zato je ovo ostvarenje mog sna. Hvala mojim Čačanima što su došli“, rekao je Avramović

Marko Marinović, pomoćni trener selektora Svetislava Pešića i Feđa Stojanović, kondicioni trener istakli su da je Čačak grad košarke i da su oduvek maštali o dočeku u rodnom gradu.

„Ja sam odmalena sanjao da mi se nešto ovako desi u mom rođenom gradu. Zahvalite se Aleksi koji je proneo slavu čačanske košarke, ne samo u Srbiji, nego u celom svetu“, istakao je Marinović

Okupljenim Čačanima zahvalio se i Feđa Sretenović.

„Želim da vam kažem da smo osećali to prisustvo svih navijača iz Srbije tokom svih dana u Manili. Zaista je lebdelo iznad glava, to neko lepo osećanje. Znali smo da će velike stvari da se dogode. Hvala vam svima, hvala još jednom“, dodaje Sretenović, kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije.

I nakon ceremonijalnog dela dočeka nastavila se navijačka atmosfera. Veliki broj školaraca ispratilo je Aleksu Avramovića, a automobil u kome je odlazio sa svih strana je bio okružen obožavaocima.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike