Autor dokumentarca o Nikoli Jokiću: Nadam se da ću doći u Srbiju kad Jokić osvoji medalju sa reprezentacijom

Autor filma nije krio oduševljenje o pozitivnim utiscima koje je doživeo. A nada se da će doći ponovo u Srbiju kada Jokić osvoji zlato sa reprezentacijom Srbije.

"Bilo je to neverovatno putovanje za mene i moju ekipu, prevazišlo je sva očekivanja koja smo mali.  Došli smo da naučimo više o istoriji košarke u Jugoslaviji i kako oni doživljavaju Denver nagetse. Oduševila me je gostoljubivost Srba. Ljudi su hteli da pričaju sa nama, podele iskustva, misli i stavove, to nam se svidelo", izjavio je jedan od autora filma.

"Imao sam sreću da se nađem sa nekim sjajnim ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije, koji su mi dali uvid u istoriju košarke i upoznali me sa imenima srpske košarke. Sreo sam i neke ljude izz Crvene zvezde, neke bivše trenere Nikole Jokića, bilo je to sjajno iskustvo", zaključio je Adam Mares.

"Sve što smo doživeli na putovanju bilo je ludo. Mi smo spavali samo četiri sata u proseku tokom noći, jer i kada smo planirali da odemo ranije na spavanje pričali bi sa ljudima koji bi nas njihovom zanimljivom pričom ostavili budne do jutra" rekao je Amerikanac. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike