Ataman: Partizan je jako dobar tim, biće ovo veliki izazov za Panatinaikos

Panatinaikos će u četvrtak od 20.45 časova u Beogradu gostovati kod Partizana u beogradskoj Areni.

„Ovo je Evroliga, mnogi jaki timovi su dolazili u OAKA arenu da odigraju tešku utakmicu, a sada je red da odigramo jednu od tih mečeva na gostovanju. Najvažnije je da sprovedemo našu strategiju na terenu“, rekao je Ataman, prenosi zvanični sajt kluba.

Turski trener je istakao da Panatinaikos neće imati lak zadatak u Beogradu.

„Partizan je jako dobar tim sa odličnim trenerom kao što je Željko Obradović, ali za sada izgleda da imaju problema, posebno u poslednjih nekoliko utakmica. Znamo da im je nedostajao Kevin Panter, važan igrač koji će igrati protiv nas. Biće to teška utakmica, nadam se da nećemo imati povrede pre utakmice“, poručio je Ataman.

Trener Panatinaikosa je istakao da njegov tim mora da bude oprezan na mečevima van Atine.

„Moramo da budemo oprezniji, da ne grešimo i da više kontrolišemo tempo. Veoma je važno da dobijete neku utakmicu u gostima ako želite da završite u prva četiri, ili u prvih šest u Evroligi na kraju sezone“, naveo je Ataman.

Ataman je govorio i o treneru Partizana Željku Obradoviću.

„Ovo je veliki izazov za naš klub, jer Obradović ima dugu istoriju sa Panatinaikosom u Evroligi. Dok sam u Turskoj vodio Galatasaraj i Efes vodio sam protiv Obradovića, koji je bio na klupi Fenerbahčea. Sada sam ja u Panatinaikosu, a on u Partizanu. Daćemo sve od sebe. Treneri su veoma važni, ali igrači dobijaju ili gube mečeve“, istakao je Ataman.

(RTS)


Ostavite komentar