Anegdota o Divcu i čuvenim Kingsima: Vlade je pušio pre utakmice u toaletu, virila mu je glava

Bibija se svi sećaju kao startnog plejmejkera voljenog sastava Sakramento kingsa sa početka novog milenijuma, gde su igrali Peđa Stojaković i Vlade Divac. Čuvenu petorku su kompletirali Dag Kristi i Kris Veber, a sa klupe su svoj doprinos davali Bobi Džekson i Hido Turkoglu, sve pod vođstvom Rika Adelmana.

Taj tim je krasila zabavna, nesebična košarka prelepa za košarkaške sladokusce, a ujedno je davala i rezultate, jer su ti Kingsi bili među najboljim ekipama na vrlo jakom Zapadu.

Bibi je u podkastu kod svojih kolega Meta Barnsa i Stivena Džeksona iskoristio segment vezan za Kingse da ispriča anegdotu o Vladu Divcu i kako ga je otkrio da puši.

„Njegova glava je bila viša od vrata toaleta. Dolazim i vidim ga da puši. Pitao sam ga iznenađeno: ‘Da li ti to pušiš?’. On bi samo brzo završio, bacio cigaretu i otrčao na zagrevanje“, prisetio se Bibi i onda rekao koliki je bio značaj srpskog centra po atmsoferu i uspehe u toj ekipi.

„Vlade je bio lider u svlačionici, starao se da sve bude mirno. Njegovo ophođenje se nikad nije menjalo, bez obzira da li je ubacio dva ili 30 poena. Uvek je bio isti“, istakao je Bibi.

Sem Kingsa, Bibi je igrao za Vankuver grizlise, Atlanta hokse, Majami hit i Njujork nikse.

(RTS)


Ostavite komentar