Ambasada: Nema povređenih i uhapšenih državljana Srbije u tuči navijača u Berlinu

Dvojica navijača su teže povređena, a još deset lakše, tokom sinoćnje tuče pristalica Olimpijakosa i Panatinaikosa u Berlinu, gde se održava završni turnir Evrolige.

Navijači dva grčka kluba su se tokom noći sukobili na više lokacija u glavnom gradu Nemačke. Lokalna policija je saopštila da je u tuči učestvovalo oko 70 navijača, a neki od njih su koristili bejzbol palice i motke.

Pojedini mediji su preneli da su u tuči učestvovali i državljani Srbije, odnosno navijači Crvene zvezde, koji su u prijateljskim odnosima sa pristalicama Olimpijakosa, ali Ministarstvo spoljnih poslova ne potvrđuje takve informacije.

Kako navode u saopštenju, nadležni organi u Berlinu su rekli predstavnicima Ambasade Srbije da policija nema podatak da je neko od državljana Srbije povređen u tuči.

„Policija je u kontaktu sa bolnicama gde su prevezeni povređeni, ali prema njihovim podacima za sada nisu dobili potvrdu da ima neko ko je državljanin Srbije“, naveli su iz Ambasade. 

Takođe, kako tvrde, prilikom legitimisanja svih uhapšenih i povređenih nije utvrđeno da je neko državljanin Srbije.

„Ambasada nastavlja da prati slučaj, kako bi prikupila sve relevantne informacije i preduzela korake u skladu sa svojim nadležnostima, ukoliko za to bude bilo potrebe“, rekli su iz Ambasade Srbije.

Košarkaši Olimpijakosa igraće danas od 17.00 časova protiv Fenerbahčea u meču za treće mesto, dok je finale Evrolige između Reala i Panatinaikosa na programu tri sata kasnije.

(RTS)