Ako sve bude išlo po planu, NBA ligu ćemo gledati od 15.jula!

Bek Netsa je na svom Tviter nalogu obelodanio kakav je plan lige što se tiče povratka.

Kao datum ponovnog igranja utakmica navodno je određen 15. jul, dok bi trening kampovim timova u punom kapacitetu trebalo da počnu sa radom 21. juna.

”Čuo sam da je početak odigravanja tih poslednjih 5 utakmica u ‘mehuru’ 15. jula", napisao je Dinvidi kao odgovor na tvit poznatnog dizajnera patika Džona Gajgera, koji je napisao ”NBA se vraća 21. juna”, očito misleći na početak priprema timova.

Gajger navodno zna i kada počinje plej-of, a to je 25. jul.

Što se tiče ovih pet mečeva koje Dinvidi spominje, u pitanju je okviran brojka do magične brojke 70, što je broj utakmica koje timovi moraju odigrati kako bi ostvarili pune prihode od TV prava.

Trenutno su NBA ekipe odigrale između 64 i 67 utakmica.

Dakle, NBA liga je po svemu sudeći bliža odluci da na teren vrati sve timove, iako je i dalje živa ideja da se utakmicama vrate samo one ekipe koje imaju šanse za plej-of. 

Prethodno je za prvi dan juna najavljeno da će timovi dobiti detaljna uputstva od lige, nakon kojih će moći da pozovu igrače da se vrate u pogon, a tada bi trebalo da bude poznat i protokol testiranja igrača i osoblja.

Takođe, gotovo je izvesno da će se, ukoliko bude vraćanja, mečevi završetka NBA lige igrati u Orlandu, tačnije u kompleksu ”Diznijev svet”, koji ima apsolutno sve uslove za nephodnu ”izolaciju” takmičenja.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike