Ajzea Tomas: Jokić je Medžik Džonson današnjice

Denver nagetsi su trijumfom 105:94 došli do 3-1 u finalu NBA lige, na jednu pobedu do prstena. Nikola Jokić je upisao 23 poena, 13 skokova i četiri asitencije.

Dvostruki NBA šampon sa Detroit pistonsima i jedan od najboljih plejmejkera svih vremena Ajzea Tomas naveo je da je Nikola Jokić jedan od najpametnijih centara svih vremena.

„On možda nije jedan od najvećih, ali je verovatno među najpametnijim centrima svih vremena. Ima rešenje za svaki problem. Ako igrate odbranu čovek na čoveka. Ako ga udvajate, on je odličan dodavač. Ako igrate zonu, on se postavlja na slabijoj stani. Čita odbranu bolje nego mnogi centri i plejmejkeri. Karim (Adbul-Džabar), Šek (O’Nil), Vilt (Čemberlen), Bil Volton su bili sjajni poenteri, ali Nikola zna šta, kad i kako da se čini. Zna gde da se postavi, ne za svoj poen, nego da razbije odbranu“, objašnjava Ajzea Tomas.

Popularni „Zik“ je naveo da bi Medžik Džonson u današnje vreme igrao kao „Džoker“.

„Da je Medžik Džonson igrao danas, bio bi centar kao on. Govorimo o intelektu. To je ono što ‘ubija’ Majami. Ima odgovore na svaku situaciju“, istakao je Tomas.

(RTS)