Adetokumbo posle osvajanja prstena: Mogao sam da odem, ali sam izabrao teži put

Nakon dve titule MVP lige i nagrade za najboljeg defanzivca lige, Janis je konačno dobio one najvažnije – titulu najkorisnijeg igrača NBA finala i šampionski prsten.

O svom, sedam godina dugom putu do tog ostvarenja on je govrio na konferenciji za medije posle šestog meča koji je njegov tim dobio sa 105:98.

”Nisam hteo da odem. Bilo je posla koji je trebalo da se završi. U bablu prošle godine nije baš bilo pravde, iako dajem veliko poštovanje Majamiju koji nas je izbacio. Ali, ovo je moj grad, grad koji je verovao u mene i u sve nas i drago mi je što smo uspeli”, rekao je Janis i onda ”poentirao”:

”Mogao sam da odem i osvojim titulu na nekom drugo mestu. Mogao sam da odem u ’super tim’, uradim svoj deo posla i osvijim titulu. Ali ovo je mnogo teži način da se to uradi. A mi smo ga ostvarili”, rekao je ”Grik Frik”.

On je posalao poruku i deci iz Afrike i Evrope da na njegovom primeru shvate da je sve moguće i da se naporan rad uvek isplati, a takođe se zahvalio svojim roditeljima i braći na podršci.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар