ABA liga: Tripla kruna za Petruševa

Osvajanjem svih individualnih priznanja u Jadranskoj ligi, 211 centimetara visoki centar kome se predviđa blistava budućnost, na najbolji način krunisao je prvu profesionalnu sezonu u karijeri.

Petrušev je ubedljivo osvojio prvo mesto u trci za MVP nagradu sakupivši čak 58 odsto glasova, a u glasanju su učestvovali treneri svih ekipa, novinari i navijači.

Da je nagrada otišla u prave ruke najbolje svedoči podatak da je Petrušev pobedio u glasanju među trenerima, novinarima i navijačima. Dvadesetjednogodišnji košarkaš dominirao je čitave sezone, sa prosečnim indeksom korisnisnosti 27,95.

Drugo mesto zauzeo je Jaka Blažič, bek Cedevita Olimpije, dok je treće mesto pripalo sjajnom šuteru Crvene zvezde Džordanu Lojdu.

ABA liga je ove sezone prvi put dodelila i nagradu za najboljeg strelca, a Petrušev je i u tom segmentu bio daleko ispred konkurencije sa prosekom od 23,7 poena, čak 6,5 više od najbližeg pratioca Jake Blažiča.

Dileme nije bilo ni kada je u pitanju nagrada za najboljeg mladog košarkaša – Petrušev, koji je ove godine debitovao u reprezentaciji Srbije, u glasanju trenera, novinara i navijača dobio je čak 66,5 odsto glasova.

Drugoplasirani u glasanju bio je Roko Prkačin iz Cibone, a na trećem mestu još jedan srpski reprezentativac Dalibor Ilić, član Igokee.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар