ABA liga naredne sezone sa 16 učesnika, niko ne ispada iz takmičenja

Umesto sadašnjih 14, regionalna ABA liga imaće naredne sezone 16 učesnika. Svi klubovi iz aktuelne sezone su sigurni. Niko neće ispasti u niži rang, neće biti ni baraža jer će svih 14 timova ostati u ligi.

Pridružiće im se i Dubai, koji još ranije dobio zeleno svetlo da se pridruži regionalnom takmičenju, kao i šampion ABA2 lige.

To znači da će se za titulu regionalnog šampiona od jeseni boriti Partizan, Crvena zvezda, Borac Čačak, Mega, FMP, Budućnost, Studentski centar, Mornar, Cibona, Zadar, Split, Cedevita Olimpija, Krka, Dubai i pobednik ABA2 lige.

Studentski centar među suvlasnicima, Borac na čekanju

Takođe, na sednici je dogovoreno da će Studentski centar biti upisan u listu suvlasnika lige, dok će čačanski Borac i Split sačekati do kraja juna kako bi se donela konačna odluka o njihovom uključivanju među suvlasnike.

Kako prenose beogradski mediji, predstavnici Partizana i Budućnosti nisu bili prisutni na onlajn sednici.

Branilac titule i šampion Crne Gore su posle prethodne sednice Skupštine saopštili da nisu protiv ulaska Dubaija, ali ne pod sadašnjim okolnostima. Smatraju da prvo moraju da se reše određena pitanja unutar same strukture ABA lige kako bi se stekli uslovi za proširenje.

Košarkaški klub Dubai će od naredne sezone ući pod okrilje Evrolige, s tim da će prvo igrati u Evrokupu, a potom najmanje šest sezona u elitnom takmičenju.

(RTS)