Zvonimir Boban napustio Uefu zbog neslaganja sa Čeferinom

Uefa je potvrdila prekid saradnje sa Zbonimirom Bobanom i istakla da nekadašnjem fudbaleru želi sve najblolje u nastavku karijere.

Boban je u saopštenju istakao da je došlo do neslaganja po pitanju novog mandata za Čeferina.

„Razgovarao sam s predsednikom o problemu koji se dogodio tokom poslednjeg sastanka Izvršnog odbora Uefe u Hamburgu. Reč je o predlogu o izmeni statuta Uefe kako bi se Čeferinu, na sledećem kongresu 8. februara u Parizu, omogućila nova kandidatura nakon ovog mandata, koji je trebalo da mu bude posljednji. Nakon što je izrazio moju najveću zabrinutost i moje potpuno neslaganje s načinom i samim predlogom, predsednik mi je odgovorio da za njega ne postoji nikakav pravni ni moralno-etički problem i da će bez ikakve sumnje nastaviti s tom, po mom mišljenju, pogubnom idejom“, istakao je Boban.

Uefa se nakon Bobanovog saopštenja oglasila povodom njegovog odlaska.

„Uefa želi da objavi raskid saradnje sa Zvonimirom Bobanom. Boban se pridružio organizaciji 2021. godine i pokrenuo je nekoliko značajnih projekata u tehničkom razvoju, uključujući osnivanje Fudbalskog odbora i omladinskog fudbalskog foruma. Uefa izražava zahvalnost gospodinu Bobanu na njegovoj posvećenoj službi i želi mu mnogo sreće u budućim nastojanjima u karijeri“, stoji u kratkom saopštenju Evropske fudbalske unije.

(RTS)


Ostavite komentar