Zvezdan Terzić za RTS: Ne prija nam ovakva dominacija

Nakon još jedne uspešne sezone u kojoj je Crvena zvezda osvojila duplu krunu (Superligu i Kup Srbije), generalni direktor beogradskog kluba Zvezdan Terzić kaže za RTS da su crveno-beli mnogo odmakla svojim konkurentima, pre svega Partizanu, u svakom smislu – organizaciono, finansijski i sportski.

„Jesmo malo kašljucali protekle jeseni, ali u hodu smo ispravljali greške i dominantno osvojili šampionsku titulu i duplu krunu. Ne treba zaboraviti Kup“, ističe Terzić.

Najavljuje da će Crvena zvezda naredne sezone biti još moćnija i naglašava da je cilj da crveno-beli iz godine u godinu budu sve bolji.

„To je naša obaveza. Vidi se i golim okom da Crvena zvezda iz sezone u sezonu raste u svakom pogledu“, kaže Terzić.

„Dolasci i odlasci igrača su sastavni deo posla“

Terzić napominje da će 19. juna obeležiti deset godina otkako je došao na čelo Crvene zvezde i ističe da su prevaziđeni svi planovi i ciljevi koji su tada postavljeni.

„Niko tada nije verovao da možemo da napravimo ovakve rezultate. Crvena zvezda je bila u velikim problemima. Za deset godina osvojiti osam šampionskih titula, to je uspeh vredan poštovanja“, naglašava Terzić.

Što se tiče prelaznog roka, Terzić kaže da su dolasci i odlasci igrača sastavni deo posla i da će ih biti, ali da je praksa u Crvenoj zvezdi da se ne otkrivaju konkretna imena fudbalera koje planiraju da dovedu.

„Dolazimo u Evropu iz sporohodnog sistema i sa loših terena“

Zvezdan Terzić kaže da dominacija crveno-belih u srpskom fudbalu ima i loših strana i da bi sigurno bilo bolje da je domaća liga jača.

„Tako bi Crvena zvezda u Evropu dolazila iz jačeg takmičenja. Sigurno da nam ne prija ovakva dominacija, pre svega kada se sudarimo sa ekipama iz Lige šampiona, koje dolaze iz veoma jakih liga. Mi dolazimo iz nekog sporohodnog sistema, sa loših terena, iz utakmica koje su niskog inteziteta. Sigurno da su u velikoj prednosti svi klubovima sa kojima se susrećemo“, objašnjava Terzić.

Ističe da bi iskreno voleo da i Partizan i ostali klubovi u Srbiji budu bolji i kvalitetniji, kako bi Crvena zvezda igrala kvalitetnije i jače takmičenje.

Celo gostovanje Zvezdana Terzića u emisiji „Jedan dobar dan“ pogledajte u video-snimku na početku teksta.

(RTS)